Historia

 

Merikoski SBT on oululainen salibandyn erikoisseura, joka on perustettu 28.12.1995. Merikoski SBT tarjoaa mahdollisuuden harrastaa salibandyä sekä kilpa- että harrastejoukkueissa. Seuralla on edustusjoukkueen lisäksi yli 20 ikäryhmäjoukkuetta, jotka pelaavat valtakunnallisia juniori-, aikuis- ja seniorisarjoja. Lisäksi seuralla on harrasteryhmiä perheille sekä omia ryhmiä soveltavan- ja erityisryhmien liikunnan eri osa-alueilla.

Merikoski SBT:hen kuuluu lähes 600 junioripelaajaa sekä yli 200 aikuispelaajaa. Seura on Pohjois-Suomen aktiivisimpia liikuntatapahtumien ja salibandyturnausten järjestäjiä. Keskeisimpiä tapahtumia ovat talvella pelattavat Merikoski- (puulaakijoukkueet) ja Oxdog-liigat (juniorijoukkueet) sekä keväisin järjestettävä Pohjois-Suomen suurin salibandyturnaus Oulu Cup, johon osallistuu lähes 3000 junioripelaajaa.

Merikoski SBT edistää aktiivisesti salibandytoimintaa Pohjois-Suomessa, erityisesti Oulun talousalueella. Seura mm. kouluttaa valmentajia ja liikunnanohjaajia aina salibandyn ammattivalmentajatutkintoon saakka. Valmennuksen kehittämisestä vastaa seuran johtoryhmä yhteistyössä valmentajien kanssa. Merikoski SBT tarjoaakin säännöllisesti koulutusta ja mentorointia. Tämän lisäksi konsultoimme muita Oulun ja Pohjois-Suomen alueella toimivia salibandyseuroja. 
 
Merikoski SBT:n kirkkaimpia pelaajia ovat olleet poikien ja miesten salibändyssä Jarno Ihme ja naisissa Minna Isoniemi. Seniori urheilussa ovat uranuurtajia Jari Haapala ja Arto Wallenius. Merikoski SBT:n kasvatti; Jarno Ihme on yksi Suomen menestyneimmistä urheilijoista salibandyssä. Jarno Ihme on pelannut salibandyliigaa, Ruotsin pääsarjassa sekä edustanut Suomen salibandymaajoukkuetta nuorten ja aikuisten MM kisoissa. Vuonna 2003 Ihme voitti nuorten MM kultaa ja valittiin kisojen parhaaksi pelaajaksi. Lisäksi vuonna 2017 Ihme oli miesten MM joukkueessa voittamassa maalimanmestaruutta Suomelle. Merikoski SBT:n naisten pelaaja Minna Isoniemi on harvinainen lahjakkuus. Isoniemi neljä eri lajia; jää- ja kaukalopallon, jääkiekon sekä salibändyn. Naisten salibändyn maajoukkueessa Isoniemi pelasi 37 ottelua. Isoniemi pelasi salibändyliiga vuosina 1997-2003; yhteensä 85 ottelua. Minna Isoniemi oli voittamassa Suomen naisten maajoukkueelle MM hopeaa 2003 ja MM pronssia 2005. Merikoski SBT:n naisten joukkue pelasi 2000 luvun alussa naisten salibandyliigaa kolmen kauden ajan. Joukkue putosi liigasta pelikauden 2003-2004 jälkeen.

Oululaisen salibandyn uranurtaajia ja vahvoja vaikuttajia ovat olleet Jari Haapala ja Arto Wallenius. Haapala ja Wallenius ovat vuodesta 1992 järjestäneet salibandyn SM tason turnauksia ja edistäneet omalla osaamisella laaja-alaisen salibandykulttuurin kehittymistä Pohjois-Suomen alueella. Jari Haapalalla ja Arto Walleniuksella on salibandyn SM sarjoista