Edustus Miehet - TopV (8 - 4)

Aika: 21.11.2009
Paikka: Oulun Urheilutalo
Sarja: II -div

Aamulla oulussa oli suuren urheilujuhlantuntua kun vastaan asettui hajuton, mauton ja väritön, mutta toistaiseksi voittamaton tornionpallloweikot. Merikoski lähti otteluun vajaaalukuisena, kun joukkueen kokoonpanosta puuttui Tuomas Isojärvi ja tähtipuolustaja, vastustajan painajainen, vihattu ja rakastettu #10 Markus Paakkari.

Molemmat joukkueet olivat tässä vaiheessa voittamattomia, joten pelissä oli enemmän kuin kaksi pistettä. Pelissä oli melkein koko pohjois-suomen herruus. Tiesimme tornion olevan kova joukkue, tiedostimme että jos ja kun pelaamme omaa peliämme johon täysin sydämin uskomme, niin saamme aikaan loistavan tuloksen.

Tornion maalivahtina aloitti Janne Niemelä Ja kotijoukkueen kolmesta kovasta aloitti tänään Kari ”nokia” Parkkila. Kari, joka on osoittanut loistavia otteita merikosken harjoituksissa

1.Erä

Ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueen painostuksella, mutta pelin ensimmäistä maalia runsaslukuinen kotiyleisö sai odottaa erän puoleenväliin asti. kotijoukkue piti palloa ja loi tilanteita koko alku erän. Ajassa 8.15 merikosken ykköskentän sentteri Heikki Rantasuo näytti parasta osaamistaan yllättämällä Niemelän rätkäisemällä pallon ylänurkkaan Niemelän nokan edestä. Suurimman osan ajan ensimmäisestä erästä tornio tyytyi seuraamaan merikosken pallonhallintaa, mutta erän puolessa välissä toppila ikoni Johan Haapasaari onnistuu yllättämään vahvan pelin merikosken maalissa pelanneen Parkkilan. Ei aikaakaan tasoituksesta, kun merikoski siirtyy johtoon kapteeni Vehasen tehdessä maalinedusruuhkasta 2-1.Loppuerä menee merikosken hallinassa, mutta ensimmäiselle erätauolle siirrytään merikosken johtaessa 2-1. Merikoski loi tilanteita ja piti palloa. Tornio toisaaltaan rokotti heidän ainoasta paikastaan komean tyylikkäästi.

2.Erä

Erätauolla valmentaja Mika Mäkelä painotti omaa pallollista tekemistä selä tiukkaa ja kurinalaista puolustuspeliä.

Vaikka kaikki pelaajat pukuhuoneessa tiesivät ja ymmärsivät pelin juonen oli toinen erä Tornion juhlaa. Toronto vei erän nimiinsä lukemin 2-1. Joukkueen nuori ja kokematon kapteeni aloitti kuitenkin erän maalinteon Juhani Granrothin  miehisen kauniista syötöstä. Tämän jälkeen tornio teki kaksi nopeaa maalia, jolla vieraat tasoittivat ottelun 3-3 lukemiin.

Toinen erä oli kaikinpuolin huono erä  merikoskelle 1-2-2 karvauksen osoittaessa haavoittuvuudensa. Tornio hallitsi erää murtaen kotijoukkueen karvauksen kerta toisensa jälkeen. Tänään erittäin vaisusti esiintynyt 3.kenttä päästi tornion tasoihin, ollen samalla selvästi joukkueen heikoin lenkki. Kolmas kenttä joka käsitti viisikon Tuohimaa- Kemppainen- Paloste-Höijärvi-Anttila,joka ei ikinä pystynyt siihen puolustus peliin jota valmentaja Mika Mäkelä perään kuulutti. Toinen erä meni torniolle koska kotijoukkue ei missään vaiheessa pystynyt siihen salibandyyn mihin merikosken joukkue on ”valmennettu”

3 Erä

Kolmas erä oli sitten puhtaasti merikosken. Tornion jalka alkoi hyytymään ja 2 ensimmäistä erää jatkunut tiivis puolustuspeli alkoi rakoilemaan pahasti. 3.erän alku oli puhtaasti kotijoukkueen.Merikoski rankaisi vieraita kolmesti, jonka jälkeen tornio teki aivan oikean teon aikalisän muodossa. Aikalisä piristi torniota huomattavasti muutaman vaihdon ajan, mutta illan paras pelaaja Juhani Granroth ratkaisi pelin loppulisesti ajassa 49.16. Loppuaika meni havaijisählyn parissa molempien joukkueitten vyöryttäessä päädystä päätyyn. Molemmat joukkueet tekivät vielä maalin mieheen ennen loppusummeria. Lopputulos 8-4 on varsin oikeutettu molemmille joukkueille. Merikoski jatkaa sarjaa ilman tappioita, mutta seuraavassa pelissä vastaan asettuu ennakkoon sarjan kärkeen veikattu rovaniemen ylpeys RSB.

Kunniavieraana toimi Kajaanin hokissakin pelannut aito lätkäjätkä Olli ”ola” Piippo joka summasi ottelun näin: Maaleja tuli ja tuohimaa villassa. Voiko olla parempaa. Olli piippo tykkäsi ennen kaikkea kotijoukkueen pallollisesta osaamisesta, josta erityismaininnan sai joukkueen liberot jotka peliä tekivät. Erityisesti joukkueen ykköslaituri Kimmo Väänäsen tuuletus sai miehen melkein kyyneliin. ”mies tuuletti itsensä melkein kahvioon” Olli oli erityisen pettynyt ottelun erätauolla tapahtuneeseen tarjoiluun ” Ei edes kärkkäriä saanut” Mutta muuten Merikoski sbt pelasi varsin kelvollista salibandyä, mutta harmikseni taklaaminen oli kiellettyä.